25 Ocak 2015 Pazar

The Modern Architecture of Rotterdam



Herkese merhaba ! Okulun bitişinin hemen ardından küçük bir kaçamak yapıp yurtdışı gezisine çıktım. Bu sefer bir değişiklik yapıp kıyafetlerin yanı sıra size Rotterdam'ın farklı mimarisinden bahsedeceğim ve benim oldukça ilgimi çeken yerlerde çektiğim fotoğrafları sizlerle paylaşacağım. Rotterdam'a yaptığım günü birlik gezide,  uzun zamandır görüşemediğim o bölgede yaşayan arkadaşım sayesinde, bu ilgimi çeken mimarilerin amaçlarını ve oluşum süreçlerini de ögrenmiş oldum. Öncelikle Den Haag'da yani Hollanda'nn baskenti Lahey'de yapmış olduğumuz kahvaltının ardından tren istasyonuna dogru yol aldık. Tren istasyonunun girişinde bulunan bisiklet park yerleri ilgimi  çekti, bisikletin oldukça fazla kullanıldığı bu yerde, fotoğraftaki çift katlı park yerinin kullanımı da oldukça pratik.


Aşağıdaki fotoğraf  Rotterdam'da, Hollanda'nin ilk kapalı marketi olan Markthal'da çekildi. Fotoğraf ışıktan cok net çıkmasa da, görüldüğü gibi çok renkli ve eğlenceli bir yer, icerde her türlü yemekten tatma firsatı buluyorsunuz. Yerli peynirlerden Türk ekmekçisine, Asya yemeklerinden Norveç balıklariıa her türlü damak tadına uygun yemekler mevcut.


Duvarları rengarenk olan Markthal'da, aynı şekilde rengarenk donutlarda bulabiliyorsunuz, tadı da bir o kadar lezzetli olan bu donutlarla fotoğraf çekme konusunda uzun ugraşlar vermiş olmama rağmen; elimde olan en başarılı fotoğraf bu.


Bir mimari harikası gibi gözüken ama bir o kadar da karmaşık olan bu küp evlerin her biri ağacı ve bütüne bakıldığında ormanı temsil ediyor. Bunu öğrendiğimde açıkçası çok güldüm. Ilgi çekici olan bu küplerin fotoğrafta hoş bir arka plan oluşturması da beni mutlu etti.


Küp evler dense de bir kısmı ofis ve iş yerlerine ayrılan bu binanin bir diğer kısmı da okul olarak kullanılmakta. Acikcasi bunu öğrendiğim an içerde ders alan insanlara üzüldüm, başta keyifli ve ilginç gelse de bence ilerleyen zamanlarda baş döndürücü olabilir.


Son olarak eğer kiyafetime değinmem gerekirse; günü birlik gittiğim bu gezi de rahat rahat gezebileceğim bir kıyafet tercih ettim. Ayağımdaki botları terchih etmemin sebebi ise soguk havasyla ünlü olan Hollanda'da bütün gün sokakta yururken üşümek istemememdi.  Yanımda her seyi rahatça taşıyabilmek içinde büyük boy bir çanta tercih ettim. 



After exams, I went on a trip abroad and in this trip I went to Rotterdam for one day. I met with an old friend of mine who lives in this region and she brieft me about architectural features of the city. I use some of them as a background for my photos. In the first one, you can see a two-storey bicycle park which is frequently seen all around the Netherlands. The second photo that I shared is in the first closed market in the Netherlands called as Markthal which you can taste all kinds of different samples from world cuisine. Another interesting place that I like is those yellow cube houses which used as a school and offices. I think I could not take any classes in those houses because it could be a little fuzzy. Since it was a daily trip and I had to walk a lot, to wonder around I chose comfortable clothes and took a big black bag to carry all my belongings.

Ceren Önal

Pantolon/Pants: Top Shop
Tshirt: Zara
Hırka/Cardigan: Zara
Çanta/Bags: Calvin Klein
Ayakkabı/Shoes: Zara
Atki/Scarf:Zara
Palto/Coat: Polo Garage
<a href="http://www.bloglovin.com/blog/13538633/?claim=udnd6x9tqga">Follow my blog with Bloglovin</a>

3 yorum :

  1. Bayıldım bu yazıya Ceren! Kıyafet seçimin de harika, hem şık hem spor :)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim Elif :)

    YanıtlaSil
  3. Hollanda çok keyifli bir ülke. Yazdığınız yazı oraya gitme konusundaki isteğimi daha da arttırdı. Bu keyfi yazınız ve kıyafetlerinizle bütünleştirmişsiniz. Özellikle hırka ve şalınıza bayıldım.

    YanıtlaSil